hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > کرمانشاه| به نام کرمانشاه به کام سایر استان‌ها

کرمانشاه| به نام کرمانشاه به کام سایر استان‌ها

ﮔﺮدﺷﮕﺮی ﺳﻼﻣﺖ و ﺗﻮرﯾﺴﻢ درﻣﺎﻧﯽ ﯾﮑﯽ از حوزه‌هایی اﺳﺖ ﮐﻪ می‌تواند ﻧﻘﺸﯽ ﺑﺴﺰا در ﺟﻬﺖ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮔﺮدﺷﮕﺮی اﯾﻔﺎ کند و دامنه‌ای ﺑﺴﯿﺎر ﮔﺴﺘﺮده را ﺷﺎﻣﻞ می‌شود. استان کرمانشاه به‌واسطه هم‌جواری و داشتن مرز مشترک زیادی با عراق و همچنین وجود پزشکان مجرب یکی از استعدادهای «گردشگری سلامت» محسوب می‌شود و می‌تواند به‌عنوان مقصد «توریسم سلامت» عراق سالانه درآمد زیادی کسب کند، اما تاکنون و علی‌رغم اقداماتی که در حوزه بهداشت و درمان صورت گرفته، آن حجم از گردشگر سلامت که باید در مراکز درمانی استان پذیرش و درمان می‌شدند محقق نشده است.

عراق جامعه هدف گردشگری سلامت

مدیر امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در این خصوص گفت: گردشگری سلامت یکی از استعدادهای جمهوری اسلامی ایران و به‌ویژه دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه است. علیرضا احمدی افزود: مرزی بودن استان کرمانشاه و اعتماد مردم کردستان عراق به طبابت پزشکان ایرانی علی‌رغم رایگان بودن خدمات درمانی و بهداشتی در آن‌سوی مرز و وجود بهترین بیمارستان‌های خصوصی و پزشکان مجرب از کشورهایی چون ترکیه ازجمله مزایای استان است. این مسئول با تأکید بر اینکه این موضوع یک سرمایه بزرگ برای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است، افزود: نزدیکی ما به کردستان عراق نیز یک مزیت بوده و با توجه به اینکه مدت‌زمان سفر از کلار عراق به قصر شیرین حدود ۲۰ دقیقه الی نیم ساعت است، یک بیمار عراقی می‌تواند یک‌روزه به استان کرمانشاه سفر و نسبت به درمان خود اقدام کند. مدیر امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه به وجود نواقص و ضعف‌هایی در کنار مزایای موجود اشاره کرد و گفت: خدمات هتلداری یکی از نقاط ضعف ما در حوزه گردشگری سلامت است؛ از دیگر نواقص در این حوزه می‌توان به نداشتن ساختار سیستماتیک اشاره کرد. اوی تصریح کرد: برای مثال روزانه به یک اعتبار ۲۸ مریض برای خدمات بهداشتی و درمانی از مرز می‌گذرند و به یک تعبیر هر هفته 3000 نفر برای همین خدمات وارد استان می‌شوند، اما طی سال تنها بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر از این‌ها در بیمارستان‌های استان پذیرش می‌شوند. احمدی افزود: مابقی بیماران در مبادی ورودی توسط دلالان به نقاط دیگر ازجمله بیمارستان‌های تهران یا استان‌های دیگر ارجاع داده می‌شوند و بابت این انتقال نیز هزینه زیادی را از بیمار دریافت می‌کنند که این موضوع باعث می‌شود بیماران عراقی به کشور ما بدبین شده و علی‌رغم وجود یک سیستم خوب درمانی از درمان در اینجا امتناع ورزند.

۹ مرکز درمانی در استان مجوز «آی پی دی» دارند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه توریسم سلامت به سه بخش توریسم تندرستی، توریسم درمانی و توریسم پزشکی تقسیم می‌شود، افزود: کاری که ما در بیمارستان‌ها انجام می‌دهیم «توریسم پزشکی» بوده و طی آن فرد توریسم به‌منظور درمان بیماری و انجام جراحی زیر نظر پزشکان در مراکز درمانی، مسافرت می‌کند. این مسئول افزود: ازجمله نمونه‌های توریسم تندرستی نیز می‌توان به مسافرت به دهکده‌های سلامت اشاره کرد؛ همچنین در بحث توریست درمانی می‌توان به استفاده از آب‌معدنی برای درمان بیماری اشاره کرد. بهمن روشنی گفت: مراکز درمانی استان از تاریخ یکم شهریورماه ۹۳ اقدام به راه‌اندازی یک دپارتمان بیماران بین‌الملل یا «آی پی دی» کرده‌اند که یک واحد برای گردشگری سلامت است و می‌تواند یک منبع درآمد مهم و اشتغال‌زا برای استان باشد. روشنی خاطرنشان کرد: هم‌مرزی و هم‌جواری با کردستان عراق ورود گردشگر به استان ما را تسهیل می‌کند و می‌تواند از مزیت‌های جذب گردشگران سلامت باشد. او افزود: در این راستا تاکنون ۹ مرکز درمانی ما در استان کرمانشاه موفق به دریافت گواهینامه آی پی دی شده‌اند و طی آن مراکز اجازه دارند بیماران بین‌الملل را پذیرش کنند.

او با بیان اینکه روال مشخصی برای پذیرش و ترخیص بیمار و حتی پیگیری پس از ترخیص بیماران گذاشته‌شده است، گفت: در هر مرکز یک کارشناس و یک پزشک آی پی دی وجود دارد و امکاناتی فراهم‌شده که بیمار از لحظه پذیرش تا ترخیص همراهی شود.

روشنی تصریح کرد: در اکثر بیمارستان‌ها برای بیماران بین‌الملل یک یا دو اتاق فراهم‌شده و در دو مرکز امام رضا (ع) و امام خمینی (ره) نیز یک بخش آی پی دی در دست‌ساخت است؛ اول دی‌ماه امسال نیز بخش آی پی دی در بیمارستان امام خمینی (ره) افتتاح شد که شامل یک بخش چشم و یک بخش هتلینگ بوده و امکانات کامل برای بیمار و همراه بیمار در آن وجود دارد؛ همچنین مرکز امام رضا (ع) نیز پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

این مسئول افزود: از دیگر اقدامات یکسان‌سازی تعرفه خدمات است که طبق دستورالعمل وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت و به بیمارستان‌ها هم ابلاغ‌شده است؛ برگزاری جلسات متعدد و مختلف با شرکت‌های گردشگری و کنسولگری عراق در راستای برنامه‌ریزی برای جذب و پذیرش بیمار از دیگر اقدامات است.

او ادامه داد: برای معرفی ظرفیت مراکز در چندین نمایشگاه نیز شرکت کرده‌ایم که از آن جمله می‌توان به نمایشگاه بین‌المللی عراق که اردیبهشت سال گذشته برگزار شد اشاره کرد و مراکز امام خمینی (ره) و امام رضا (ع) در این نمایشگاه شرکت کردند. نمایشگاه‌هایی نیز در تهران شیراز و اصفهان برپاشده است که مراکز ما نیز در آن شرکت و ظرفیت‌های خود را اعلام و به نمایش گذاشتند.

روشنی گفت: برای همکاری بین بخشی با سایر سازمان‌های مرتبط گردشگری سلامت هم چندین جلسه برگزار کردیم که برگزاری جلسه مشترکی با سازمان میراث فرهنگی از آن جمله است.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد